Tussen de bankschroef!

Nieuwsbericht

Onder de enorme prijsstijgingen dreigen verpleeghuizen te bezwijken

Bron: https://zorgkrant.nl/ouderenzorg/17175-onder-de-enorme-prijsstijgingen-dreigen-verpleeghuizen-te-bezwijken

Reactie Reflectie ZorgKracht

Tussen de bankschroef!

‘Het kabinet compenseert zorginstellingen onvoldoende waardoor bezuinigingen en ontslagen dreigen. Bestuurders van zorginstellingen geven aan dat zij “voor vreselijke keuzes staan”. Met nog minder personeel gaan werken in de instellingen. En in de thuiszorg nog meer dan nu al gebeurt ‘nee’ gaan verkopen. Of met minder personeel meer cliënten of bewoners gaan verzorgen. De werkdruk is al niet meer te doen. Dat kan echt niet!’.

Je zou toch denken en hopen dat er een eind komt aan verdere krimp in de zorg. De uitvoering van de zorg kent bij herhaling onophoudelijke en drastische maatregelen waarin de zorg steeds verder wordt uitgekleed. Hoeveel jassen heeft de zorg al uitgedaan? Was het al niet genoeg dat die ooit goed gewapende soep vervangen werd door een bouillonblokje welke zorgafhankelijke cliënten krijgen voorgeschoteld? Een zorginfarct, een zorgramp. Geef er maar een naam aan, maar overduidelijk is dat de zorg verder klem komt te zitten tussen de bankschroef.

En uiteraard heeft dit een ingrijpend effect op de zorgverlening. Bij Reflectie ZorgKracht ervaren wij tijdens de intervisies dat de casuïstiek soms van een hoog complex gehalte is. Inherent aan de inperking en het wegsaneren van zorg. Een gezin waar de wijkverpleging niet meer kan interveniëren, waar zorgverleners struikelen over inhumane regelgeving, een forse toename van uitgeputte opgebrande vaste medewerkers die al te lang op het koord ‘dansen’.

Het kabinet stelt andere prioriteiten lezen en horen wij. Steeds meer mensen worden afhankelijk van zorg door de vergrijzing die gestaag toeneemt. Wachtlijsten groeien en het integraal zorgakkoord is er om de zorg toekomstbestendig te maken met nog meer belemmeringen zo blijkt uit dit artikel.

Tijdens onze intervisies voel je je gehoord en deel je jouw ervaringen in een gemoedelijke sfeer. Voldoe daarmee tevens aan de verplichte kwaliteitseis van de W.t.z.a intervisies te volgen en schrijf je in bij Reflectie ZorgKracht.

 

Jessica Beijer & Ellen Meerveld | Reflectie ZorgKracht

Ga naar de website van Reflectie ZorgKracht.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.