Maak jij het verschil?

Nieuwsbericht

Maak jij het verschil?

“Ik heb mij ingeschreven bij de KvK, en wat nu?” Een veel gelezen vraag in de community ‘s op de Sociale Media.

Het is meer dan een KvK inschrijving, niet de eerste en enige stap die je zet in de weg naar het ondernemerschap.

Een inschrijving bij de KvK is slechts een formaliteit en zegt niets over jouw beweegredenen het ondernemerschap te ambiëren. Essentieel en van waarde is, hoe jouw gedrag en werkwijzen de weg van het zelfstandige ondernemerschap in te slaan te onderschrijven en te verwezenlijken.

Onderzoek jouw ondernemersvaardigheden. Hoe goed ben jij in b v. het onderhandelen, het netwerken of de administratie? Wat ga jij zelf doen en wat besteedt je uit?

Ben ik een doorzetter die niet de handdoek in de ring werpt bij de eerste teleurstelling of tegenslag. Het is tevens zinvol je te realiseren dat de klok van 9 tot 5 achter het slot mag.

Jouw visie en doelstelling, je passie voor je vak, je professionaliteit, gedrevenheid en volharding zijn belangrijke pijlers in de wijze waarop jij je als zelfstandige profileert. Maak naast je sterke kanten ook je minder krachtige kanten inzichtelijk waardoor je de reikwijdte en het kompas binnen jouw mogelijkheden en onmogelijkheden in beeld krijgt. Het wegen van privé en zakelijke risico’s in de beschrijving van je ondernemingsplan geven jouw inzicht in mogelijke valkuilen. Geen garanties, maar wel bewustwording van jouw positie als ondernemer.

Durf jij het aan en ben je goed voorbereidt, professioneel en enthousiast maar bovenal klaar voor het ondernemerschap? Neem deze stap en ga aan het werk met jouw specifieke talenten, kennis en passie! Dan is het tijd genoeg de inschrijving bij de KvK te voltooien.

Tijdens onze intervisies diepen wij casuïstiek uit maar is er ook ruimte te reflecteren over jouw rol als ondernemer in de Zorg en Welzijn.

Houd de contents, waaronder de agenda op de Social Media in de gaten! Onze enthousiaste en gemotiveerde intervisieleden hebben één gemeenschappelijke deler; het ondernemen én het verschil te maken door elkaar te versterken en te laten groeien in het ondernemerschap.

Wees welkom!

Jessica Beijer & Ellen Meerveld | Reflectie ZorgKracht

Ga naar de website van Reflectie ZorgKracht.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.