‘Hoe dan?’ Dé campagne!

Nieuwsbericht

HOE DAN? Help de zorg vooruit met jouw ervaring.

Bron: www.hoedan.nl

Reactie Reflectie ZorgKracht

‘Hoe dan?’ Dé campagne!

Óver zorgorganisaties praten, ongenoegens en frustraties ventileren bij collega’s heeft nog nooit iets opgeleverd. Verandering aanjagen in de zorg kan alleen op de plek die daarvoor bestemd is! Reflectie ZorgKracht, ook actief in de uitvoerende zorg is van mening dat het gesprek mét de zorgorganisaties daadwerkelijk gevoerd moet gaan worden! Jij als zorgverleners bent aan zet!

Beste zorgprofessionals!

Jullie zijn bij uitstek dé zorgverleners die elke dag zorg dragen voor de cliënten en zien hoe het anders en slimmer kan. Door de campagne ‘Hoe dan’ die 1 mei jl. Van start is gegaan, worden jullie uitgenodigd om ervaringen en ideeën over de zorg van morgen te delen. Een campagne “om verandering in de zorg aan te jagen”.

Reflectie zorgkracht, ook actief in de uitvoerende zorg is van mening dat de tijd is aangebroken om het gesprek daadwerkelijk te gaan voeren met de zorgorganisaties. Het bespreekbaar maken van knelpunten, gesprekken voeren over het herzien van bestaande structuren is aan jullie zorgverleners. Niet zelden ervaren wij dat zelfsturende teams struikelen. Het effect wat sorteert is dat het werkgeluk van zorgverleners verdwijnt en logischerwijs het welzijn van de cliënt daarmee wordt verstoort, en onder druk komt te staan. Toekomstbestendigheid van de zorg heeft de hoogste prioriteit. Zorgprofessionals maken zich zorgen over hoe verder met de bestaande knelpunten.

Er bestaat weinig tot geen mogelijkheid de zorg in te richten als zorgverlener, geen vrijheid tot onvoorwaardelijk zeggenschap. Het exorbitante hoge ziekteverzuim, alsmede de uitstroom in de zorg vragen om verandering! Het is meer dan noodzakelijk! Vóór de zorgverleners, en vóór de cliënten die afhankelijk zijn van onze zorg. Praat vandaag over morgen!

Wil jij jouw ervaringen delen, waarin jouw stem altijd gehoord wordt, en wil jij samen met vakgenoten jouw competenties en positie versterken? Voldoe dan aan de verplichte W.t.z.a. Eis te reflecteren en schrijf je in bij de intervisies van Reflectie zorgkracht!

Jessica Beijer & Ellen Meerveld | Reflectie ZorgKracht

Ga naar de website van Reflectie ZorgKracht.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.